Αγιόκαμπος (Γλύφα) - Καλαμπάκα

Η δεύτερη μέρα, ξεκινά από το λιμάνι της Γλύφας μέσα από το καράβι. Η δριαδομή κατευθύνεται προς Αλμυρό και Φάρσαλα και διασχίζοντας διαγώνια ολόκληρο τον θεσσαλικό κάμπο περνάτι έξω από τα Τρίκαλα και καταλήγει στα εντυπωσιακά και παγκοσμίως γνωστά Μετέωρα, μετά από μόλις 190 χλμ εύκολης διαδρομής. 

 

Δείτε τον χάρτη της διαδρομής.

 

Τα Μετέωρα είναι ενα σύμπλεγμα κάθετων βράχων ψαμμίτη που δημιουργηθήκαν κατά το πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων από εναποθέσεις που μετέφεραν ποταμοί ή θαλάσσια ιζήματα. Το δυσπρόσιτο των βράχων ήταν πρόσφορο έδαφος για τους χριστιανούς ασκητές που υπολογίζεται ότι ξεκίνησαν να εγκαθίσταται πριν τον 11ο αιώνα. Κατά παρόμοιο τρόπο που δημιουργήθηκαν οι βράχοι, σε βάθος αιώνων ιδρύθηκαν και τα μοναστήρια που βρίσκονται γαντζωμένα πάνω στους απόκρημνους βράχους, καθιστώντας το έτσι το δεύτερο σημαντικότερο μοναστικό σύμπλεγμα μετά το Άγιο Όρος.

Έξι από τα τριάντα μοναστήρια που λειτουργούν σήμερα στα βράχια των μετεώρων έχουν περιληφθεί στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco από το 1988. Επίσης τα Μετέωρα είναι προστατευόμενος βιότοπος του δικτύου Natura 2000 με κωδικό GR1440003.

 

Διαμονή στο ξενοδοχείο Hotel Edelweiss στο κέντρο της πόλης.