Κανόνες

Κανόνες 6x200

 1. Το 6x200 είναι μία εκδήλωση που διοργανώνεται από την Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδος (Audax Randonneurs Grece) και δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη στο μητρώο της Λέσχης και είναι ηλικίας από 18 ετών και άνω. Για πληροφορίες εγγραφής στο μητρώο της Λέσχης δείτε πληροφορίες εδώ.
 2. Για να λάβει κανείς μέρος στο 6x200 δεν απαιτούνται προκριματικά. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση ώστε να έχουν την ικανότητα τερματισμού στα προβλεπόμενα όρια χρόνου. Συνίσταται προηγούμενη εμπειρία σε αντίστοιχες πολυήμερες ποδηλατικές εκδηλώσεις.
 3.          Ως όριο συμμετοχών ορίζονται τα 80 άτομα, για όσους επιλέξουν το πλήρες πακέτο παροχών. Επίσης θα γίνονται δεκτοί και συμμετέχοντες πέραν των 80 ατόμων (απλό πακέτο παροχών), οι οποίοι θα θελήσουν να λάβουν μέρος σε κάποιο από τα 6 brevet ή και σε όλα. Πληροφορίες για τα πακέτα παροχών δείτε στη σελίδα των εγγραφών.
 4.       Η επιστροφή στην Αθήνα θα γίνει με λεωφορείο, που θα φέρει ειδική μπαγκαζιέρα για ποδήλατα, την Κυριακή 7 Αυγούστου από Αλεξανδρούπολη. Το κόστος μεταφοράς ανά άτομο θα καθοριστεί την ημέρα της επιστροφής, αναλόγως του αριθμού των ατόμων που θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο. Το κόστος θα είναι ενιαίο για όλους, ανεξαρτήτως εάν θα κατεβούν στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη ενδιάμεση πόλη.
 5.          Τα brevet διεξάγονται σε δρόμους ανοικτούς στην κυκλοφορία και οι ποδηλάτες οφείλουν να σέβονται των Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 6.          Οι ποδηλάτες θα πρέπει να φοράνε πάντα κράνος καθ’όλη την διάρκεια των brevet.
 7.         Τα ποδήλατα θα πρέπει να είναι καλοσυντηρημένα και σε καλή λειτουργική κατάσταση, για την ασφάλειά σας αλλά και να μην ταλαιπωρηθείτε από τυχόν μηχανικές βλάβες.
 8.         Τα ποδήλατα θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν φωτάκια μπροστά και πίσω σε καλή λειτουργική κατάσταση. Το μπροστινό και το πίσω φως θα πρέπει να είναι ορατά από τους οδηγούς άλλων οχημάτων από απόσταση 100 και 150 μέτρων αντίστοιχα. Φακός κεφαλής στο κράνος συνίσταται για να μπορείτε να διαβάζετε το roadbook αλλά και να επισκευάσετε πιο γρήγορα και εύκολα τυχόν βλάβες στο ποδήλατο σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 9.          Κατά την διάρκεια της νύχτας ή σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας θα πρέπει όλοι οι ποδηλάτες να φοράνε ανακλαστικό γιλέκο με τουλάχιστον 2 φαρδιές ανακλαστικές λουρίδες ή γιλέκο που να πληροί τις προδιαγραφές ΕΝ 1150 ή ΕΝ 471. Ανακλαστικές τιράντες/ζώνες δεν επιτρέπονται. Οποιοδήποτε άλλο ανακλαστικό στοιχείο σε χέρια ή/και πόδια ενδείκνυται αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
 10.       Όλοι οι ποδηλάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ανακλαστικό γιλέκο καθ’όλη την διάρκεια των brevet, ακόμη και την ημέρα. Ποδηλάτες χωρίς ανακλαστικό γιλέκο και φώτα εμπρός-πίσω δεν παίρνουν εκκίνηση.
 11.         Τα αυτοκίνητα συνοδείας απαγορεύονται παντελώς, είτε στην διαδρομή είτε στα σημεία ελέγχου (control), εκτός του τερματισμού, και τυχόν παράβαση θα επιφέρει τον άμεσο αποκλεισμό του συμμετέχοντα. Σκοπός του 6x200 είναι να διατηρήσει τον χαρακτήρα της πλήρους αυτάρκειας των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια των έξι ημερών. Ως εκ τούτου, και για όσους δηλώσουν συμμετοχή σε μεμονωμένα brevet δε θα επιτρέπεται να έχουν όχημα συνοδείας εκτός από την εκκίνηση και τον τερματισμό.
 12.        Οι ποδηλάτες θα πρέπει να ποδηλατούν με σύνεση και ασφάλεια και να σέβονται τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.
 13.    .   Κάθε συμμετέχοντας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την έγκαιρη μεταφορά της αποσκευής του στο βαν κάθε ημέρα πρίν από την εκκίνηση του brevet. Οι διοργανωτές, οι εθελοντές καθώς και η Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδος δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση που ο συμμετέχοντας δεν βάλει την αποσκευή του στο βαν και μόνον ο ίδιος θα πρέπει να βρεί τρόπο μεταφοράς της αποσκευής του στην πόλη τερματισμού με δικά του έξοδα εάν χρειαστεί.
 14.      Σε περίπτωση εγκατάλειψης, ο συμμετέχοντας θα πρέπει να ειδοποιήσει των διοργανωτή ή τους εθελοντές και να κανονίσει ο ίδιος για την επιστροφή του ιδίου, των αποσκευών του και του ποδηλάτου του στην πόλη εκκίνησης.
 15.       Οποιαδήποτε παραβίαση των κανονισμών θα επιφέρει τον άμεσο αποκλεισμό του συμμετέχοντα.